درباره هماتوم بیشتر بدانید
در برخی جراحی ها و اعمال زیبایی، بروز هماتوم امکان پذیر است.
درد، تورم، قرمزی و کبودی از علائم رایج هماتوم می باشند.
هماتوم نوعی از خون مردگی و کبودی است که طی آن، خونریزی زیادی رخ می دهد. هماتوم می تواند توسط همان آسیب هایی که باعث کوفتگی می شوند، بوجود آید. هماتوم نسبت به کوفتگی دارای درد، ورم و عوارض بیشتری می باشد. هماتوم می تواند توسط عمل های جراحی و یا پارگی خود به خود رگ های خونی مانند آنوریسم نیز ایجاد شود. هماتوم در هر قسمت و یا اعضای بدن می تواند رخ دهد. هنگامی که هماتوم در یکی از اعضای اصلی مثل مغز و یا طحال رخ دهد، می تواند زندگی فرد را مورد تهدید قرار دهد.
هماتوم نسبت به کوفتگی دارای درد، ورم و عوارض بیشتری است
هماتوم معمولاً بر اثر نوعی از آسیب دیدگی بافت به وجود می آید مانند ضرب دیدگی یا پس از جراحی. این آسیب دیدگی بر روی رگ های خونی نیز اثر گذاشته و باعث می شود تا خون به بافت های اطراف خود نیز سرایت کند. افرادی که داروهای خاصی مانند رقیق کننده های خون مثل وارفارین را مصرف میکنند، بیشتر در معرض ابتلا به هماتوم هستند. پیشگیری از هماتوم سخت است زیرا احتمال به وجود آمدن آسیبدیدگی همیشه قابل پیشبینی نیست. اگر می دانید که به دلیل مصرف دارویی خاص یا داشتن بیماری نسبت به هماتوم حساس هستید بهتر است تا از فعالیت هایی که موجب آسیب به بافت می شوند خودداری کنید.
درمان طبیعی هماتوم
هماتوم در اثر جراحت به وجود می آید و در موارد معدودی می تواند خطرناک باشد. اگر نگران ابتلا به هماتوم هستید حتماً به پزشک مراجعه نمایید. اگر جراحت شما بهبود یافته و به دنبال راهی برای از بین بردن کبودی هستید تعدادی از درمان های خانگی وجود دارند که برخی معتقدند می تواند به سریع تر شدن روند بهبودی کمک کند، این درمان ها بدین قرارند :
- استفاده موضعی از روغن آرنیکا
- خوردن آناناس (آناناس دارای بروملین است که برخی معتقدند موجب کاهش التهاب و کبودی می شود)
- استفاده موضعی از روغن کامفره
لیست داروهایی که در ایجاد هماتوم نقش دارند
مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین، کلوپیدوگرل، آسپیرین می تواند خطر جدی برای ایجاد هماتوم باشد. ممکن است این مشکل را تجربه کنند. این داروها توانایی لخته شدن خون را مختل می کنند و بنابراین، آسیب جزئی به رگ های خونی وارد می کنند، در نتیجه باعث ایجاد هماتوم می شوند. در زیر به سایر داروهای معمول و مکمل هایی که ممکن است خونریزی را افزایش دهند، اشاره شده است.
- ویتامین E
- جینکو بیلوبا
- -وارفارین (کومادین)
- کلوپیدوگرل (Plavix)
- آسپرین
- داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی یا NSAIDهایی مانند ایبوپروفن
- محصولات حاوی آسپرین
- دی پیریدامول (پران تانتین)
- همچنین شرایط پزشکی خاصی وجود دارند که ممکن است خطر ایجاد این عارضه را بیشتر کنند. افراد با شرایط زیر به طور بالقوه در معرض خطر بیشتری قرار دارند.
- بیماری مزمن کبد
- اختلالات خونریزی (مانند هموفیلی و بیماری فون ویلبراند)
- سرطان خون
- تعداد پلاکت پایین ( ترومبوسیتوپنی )
نحوه درمان هماتوم
هنگام درمان باید به محل، علائم و وضعیت بالینی فرد توجه کرد. گاهی به هیچ درمان خاصی نیاز نیست. اما گاهی حال فرد چنان وخیم است که باید هرچه سریعتر مراقبت های پزشکی را دریافت کند. درمان هماتوم های سطحی را به راحتی می توان در خانه انجام داد. بیشتر آسیب ها و کبودی ها را می توان با استراحت، کمپرس یخ 20 دقیقه، 4 تا 8 بار در روز و فشرده سازی درمان کرد.
فشرده سازی با استفاده از باندهای الاستیک انجام می شود. داروهای ضد درد مانند استامینوفن (تایلنول) به کاهش درد ناشی از هماتوم کمک می کنند. هماتوم subdural که منجربه علائمی مانند سردرد، ضعف یا سرگیجه می شود،ممکن است نیاز به تخلیه فوری توسط یک جراح مغز و اعصاب داشته باشد. اگر علت اصلی بروز خونریزی مشخص باشد، اصلاح یا درمان آن می تواند یک گام ضروری برای درمان باشد. به عنوان مثال، اگر فرد مبتلا برای شرایط دیگر داروی رقیق کننده خون مصرف می کند، پزشک معالج بسته به وضعیت فرد ممکن است درمان با دارو مورد نظر را قطع کند.
لطفا برای هر تصمیمی حتما با دکتر خود مشورت کنید. کلینیک پوست، مو و زیبایی دکتر پرستو خسروانی هیچگونه مسئولیتی را در قبال رفتار خودسرانه قبول نمی کند.
آدرس مطب : شهرکرد ، خیابان فردوسی ، حدفاصل چهارراه مولوی و چهارراه فردوسی ، مجتمع پالادیوم ، طبقه دوم
تلفن : 32263360 - 038
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
جلوگیری از خشکی پوست ناشی از تماس مکرر با شوینده ها و مواد ضد عفونی کننده
تاریخ انتشار : 1399-01-19تاریخ بروز رسانی : 1402-10-05 -
زگیل کف پا
تاریخ انتشار : 1398-10-25تاریخ بروز رسانی : 1402-09-14 -
زخم بستر چیست و چه کسانی دچار زخم بستر می شوند؟
تاریخ انتشار : 1402-06-24تاریخ بروز رسانی : 1402-09-12
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .