چگونه استرس روی پوست تاثیر می گذارد؟
قبل از این که بخواهیم وارد موضوع اصلی که تاثیر استرس روی جوش صورت است، شویم؛ بهتر است با واژه جوش و انواع آن کمی بیشتر آشنا شوید. جوش در واقع یک نوع بیماری پوستی به شکل برجستگی های بر روی سطح پوست است که در سنین مختلف و بسیاری از افراد دیده میشود. این عارضه پوستی در اثر تولید بیش از حد روغنی به نام سبوم که توسط غدد چربی زیر پوست وجود دارند، ایجاد می شود.
جوشها در نقاط مختلفی از بدن به وجود می آیند. یکی از شایع ترین نواحی از بدن که جوش و آکنه در آن نمایان میشود، صورت است. افراد وقتی که وارد دوران نوجوانی خود میشوند، دچار چنین عارضه ای میشوند که به واسطه تغییرات هورمونی در بدن ایجاد میشوند. ایجاد جوش بر روی سطح پوست در هر فرد متفاوت است و برخی از افراد ممکن است مدت زمان بسیاری طولانی تری بعد از دوران بلوغ خود را با جوش و آکنه بر روی پوست خود سپری کنند. جوشها انواع مختلفی دارند که در ادامه این بخش از مطالب مختصرا آن ها را کردهایم.
جوش صورت چه دلایلی دارد؟
رایج ترین دلایل ایجاد انواع جوش صورت عبارتند از:
- تولید چربی بیش از حد توسط پوست
- جمع شدن سبوم و سلول های مرده در منافذ پوست و فولیکول ها
- باکتری ها
- عوامل عفونت زا
- تغییرات هورمونی و آندروژن ها؛ که باعث افزایش تولید سبوم توسط غدد مربوط به آن می شود. هورمون ها بعد از سن بلوغ نیز مدام تغییر میکند و این عارضه به خصوص زنان را تحت تأثیر قرار می دهد. برای مثال قاعدگی، بارداری، زایمان و شیردهی به نوزاد با تغییرات هورمونی قابل توجهی در زنان همراه است.
- استفاده از داروهای خاص؛ مانند داروهای حاوی کورتیکواستروئیدها، تستوسترون یا لیتیوم
- رژیم غذایی نامناسب و مصرف غذاهای خاص؛ از جمله غذاهای غنی از کربوهیدرات، مانند نان، شیرینی و چیپس
- تنش و استرس؛ که یکی از عوامل تشدید جوش صورت است که خیلی فوری نیز عمل میکند. استرس شاید باعث جوش صورت نمیشود، اما اگر شما در حال حاضر به این عارضه دچار هستید، استرس ممکن است آن را بدتر کند.
- ژنتیک؛ که نقش مهمی در آکنه ایفا میکند. اگر هر دو والدین شما آکنه داشته باشند، احتمال بروز آن در شما تشدید میشود.
تاثیر استرس روی جوش صورت
استرس یکی از مهم ترین عواملی است که سیستم ایمنی بدن شما را تضعیف میکند. وقتی دچار استرس شوید، ممکن است بر روی پوست، مو و دیگر اعضای بدنتان تاثیراتی منفی گذاشته شود. این موضوع می تواند باعث شود بدن شما به ترشح و تحریک هیستامین حساسیت نشان دهد و در نتیجه شاهد ظهور جوش و یا کهیر بر روی سطح بدن خود باشید.
تاثیر استرس روی جوش صورت به دلیل رابطه مستقیم پوست و سیستم عصبی بدن است. وقتیکه عصبی میشوید، ممکن است دچار استرس شوید و یا احساس گرما و برافروختگی کنید. در این حالت بدن هر شخص واکنش های مختلفی از خود نشان میدهد که یکی از شایع ترین آن ها ایجاد جوش بر روی صورت است.
درمان تخصصی آکنه و اسکار آکنه در کلینیک دکتر پرستو خسروانی صورت می گیرد. لطفاً جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 09924099931 حاصل فرمایید.
دلیل بوجود آمدن جوش های استرسی چیست ؟
جوش هایی که از استرس به وجود می آیند، معمولاً به رنگ قرمز و یا قهوه ای بر روی سطح پوست ظاهر میشوند. در برخی از مواقع نیز ممکن است به دلیل رنگی که دارند با حساسیت و یا آلرژی فصلی اشتباه گرفته شوند.
استرس در واقع یک حالت روحی است که تأثیرات ناخوشایند خود را معمولاً روی پوست صورت نشان می دهد. وقتی دچار استرس شوید، سطح آدرنالین خون شما بیش از حد افزایش مییابد. به دنبال این موضوع، سطح کورتیزول نیز به شدت بالا میرود و در واقع باعث بر هم خوردن تعادل هورمونی پوست شما می شود.
زمانی که دچار تغییرات هورمونی میشوید، باکتریها و سموم در منافذ پوست شما جمع می شوند و همراه با چربی که توسط غدد چربی بدنتان تولید شده است، باعث به وجود آمدن جوش بر روی سطح پوست و به خصوص صورت شما میشوند.
استرس خود را کنترل کنید
استرس باعث افزایش سطح هورمون آندروژن می شود. آندروژن باعث تحریک فولیکول های مو و غدد چربی در منافذ پوست شده و با افزایش خطر آکنه همراه است. بنابراین لازم است در اولین فرصت استرس خود را کنترل کنید. برای این کار میتوانید راهکارهای زیر را به کار گیرید:
- صحبت کردن با خانواده، دوستان، دکتر یا سایر افراد حامی
- داشتن خواب کافی
- داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل و اجتناب از پرخوری در وعدههای غذایی
- انجام تمرین و ورزش منظم
- محدود کردن مصرف الکل و کافئین
- تمرین تنفس عمیق، یوگا و یا مدیتیشن
زیبایی پوست با آرامش روانی
برخی از بیماری های پوستی، منشاء روانی دارند. شاید برای شما نیز پیش آمده است که در هنگام مراجعه به پزشک برای درمان جوش های صورت خود، انواع آزمایشات و تست ها را امتحان کرده و نتیجه ای نداشته باشد. در این مواقع، عوامل عصبی و استرس علت اصلی بروز جوش صورت است. اضطراب، استرس و وسواس از جمله حالات روحی بوده که سبب ایجاد جوش و یا تشدید وضعیت آن می شود.
استرس حاد، پوست را به طور موقت دچار تغییراتی کرده که گاها برای افراد ناخوشایند است. افراد برای درمان و بازگشت زیبایی ظاهری خود، شیوه های پزشکی و خانگی بسیاری را امتحان کرده؛ در صورتی که حفظ خونسردی و از بین بردن عامل استرس، بهترین و موثرترین گام برای زیبایی ظاهری است.
سخن پایانی
همان طور که گفته شد، رابطه استرس و جوش صورت، یک رابطه مستقیم بوده که تحت تاثیر عوامل مختلف ژنتیکی و محیطی تشدید می یابد. برای کاهش جوش های ناشی از استرس، پوست باید رطوبت خود را حفظ کند. مرطوب کردن مداوم پوست به خصوص برای پوست های خشک، از ترشح بیش از حد چربی پوست جلوگیری می کند. استفاده از یک لایه بردار طبیعی برای پاک سازی منافذ پوستی از انواع آلودگی ها و باکتری ها، برای درمان و کاهش التهاب جوش های صورت بسیار موثر است.
آدرس مطب : کرج ، ۴۵ متری گلشهر ، چهارراه گلزار ، جنب انتقال خون ، درمانگاه دکتر شاهرخی
تلفن : 34013784 - 026
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
همه چیز درباره جوش صورت از علل تا درمان
تاریخ انتشار : 1399-12-18تاریخ بروز رسانی : 1402-09-13 -
مشکلات گوارشی و جوش صورت
تاریخ انتشار : 1402-01-19تاریخ بروز رسانی : 1402-09-12 -
علت ایجاد و روشهای رفع جوش سر سیاه
تاریخ انتشار : 1402-05-25تاریخ بروز رسانی : 1402-09-12 -
جوش سرسیاه را درمان کنید
تاریخ انتشار : 1399-04-01تاریخ بروز رسانی : 1402-09-14 -
خوراکی هایی که باعث ایجاد جوش صورت می شوند و جایگزین آنها
تاریخ انتشار : 1402-01-21تاریخ بروز رسانی : 1402-09-12
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .