اگزمای دست؛ یک بیماری شایع
این بیماری در اکثر مردم ابتدا به صورت زبری و خشکی دستها شروع شده و بعداً تبدیل به ضایعات قرمز رنگ و ملتهب و پوسته پوسته میشود که با خارش همراه است.
آیا پوست دست شما خشک، ضخیم و پوسته پوسته است؟ آیا ترک های عمیق و دردناکی روی دست هایتان دارید که خونریزی می کند؟ ممکن است این علائم چیزی بیشتر از خشکی پوست دست باشد و عامل آن اگزما باشد.
اگزمای دست یکی از مشکلات آزار دهنده پوست است. خوشبختانه با درمان دارویی و برخی از درمان های نوین مانند لیزر سرد، این بیماری قابل کنترل و درمان است. شما میتوانید با مراجعه به کلینیک دکتر پرستو خسروانی از این خدمات نوین درمانی بهره مند شوید. لطفاً جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 32263360 - 038 تماس حاصل فرمایید.
اگزمای دست می تواند باعث ایجاد موارد زیر شود:
- پوست خشک و ترک خورده (اغلب اولین علامت)
- لکه های قرمز (یا قهوه ای تیره)
- پوست تحریک شده پوسته پوسته شدن و ملتهب که ممکن است خارش داشته باشد
- احساس سوزش
- تاول های خارش دار
- ترک های عمیق و دردناک
- خونریزی یا گریه پوست
- پوسته، چرک و درد
از آنجایی که اغلب شبیه پوست خشک به نظر می رسد، اگزمای دست به راحتی با پوست خشک اشتباه گرفته می شود. بر خلاف پوست خشک، برای از بین بردن اگزما دست به چیزی بیشتر از یک مرطوب کننده خوب نیاز دارید.
درمان موثر مستلزم یافتن علت آن است
درمان موثر با یافتن علت شروع می شود. هر چیزی که پوست شما را تحریک کند می تواند باعث اگزمای دست شود. اگر از آن دسته آدم هایی هستید که همیشه دستهایتان خیس است، حتی چیزی بهعنوان آب بیضرر هم میتواند پوست شما را تحریک کند. بسیاری از افرادی که اغلب در طول روز دست های خیس دارند، مانند پرستاران، آرایشگران مو و لوله کش ها به اگزمای دست مبتلا می شوند.
کار با مواد شیمیایی مانند حلال ها، مواد شوینده یا سیمان نیز خطر ابتلا به اگزما را افزایش می دهد. اگزمای دست در بین کارگران ساختمانی و ماشین آلات رایج است.
اگزمای دست نیز می تواند ناشی از یک واکنش آلرژیک باشد. برخی از کارمندان بخش بهداشت و درمان به دلیل پوشیدن دستکش های لاتکس دچار اگزمای دست می شوند.
همچنین اگر در کودکی دچار درماتیت آتوپیک (که اغلب اگزما نامیده می شود) شده اید، خطر ابتلا به اگزمای دست در شما بیشتر است.
از آنجایی که بسیاری از چیزها می توانند باعث اگزمای دست شوند، یافتن علت آن می تواند مشکل باشد. تا زمانی که علت را پیدا نکنید و از آن اجتناب کنید، اگزمای دست می تواند بدتر شود. به همین دلیل مراجعه به متخصص پوست می تواند کمک کننده باشد.
بهترین درمان اگزما؛ اجتناب از عوامل ایجاد کننده آن است
اگزمای دست یک سیر طولانی و مزمن با دوره های عود و بهبود دارد. در تمامی موارد باید از مواد تحریک کننده و آلرژن دوری کرد. البته در بسیاری موارد، به علت گسترده بودن مواد تحریک کننده، امکان دوری صد در صد وجود ندارد.
یافتن علت به زمان، آگاهی و تخصص نیاز دارد. اما یافتن علت برای درمان و بهبود اگزما ضروری است. هنگامی که بدانید چه چیزی باعث اگزمای دست شده است، می توان درمان را شروع کرد زیرا اولین و بهترین درمان شامل اجتناب از آن چیزی است که باعث اگزمای دست شده است.
برای کمک به بهبود اگزمای دست شما، متخصص پوست از درمان دارویی هم استفاده می کند. استفاده از کرم مرطوب کننده، ترمیم کننده یا کرم کورتیزون نیز می تواند در برنامه درمانی شما قرار بگیرد.
متخصص پوست همچنین به شما می گوید که چگونه از آنچه که باعث اگزمای دست شما می شود، جلوگیری کنید.
یکی دیگر از راهکارهای درمانی اگزمای دست، استفاده از لیزر سرد (کم توان) است. لیزر درمانی یک گزینه درمانی غیرتهاجمی برای اگزما است. این روش بدون درد و غیرتهاجمی است. هیچ صدایی وجود نخواهد داشت و شما هیچ لرزش یا گرمی احساس نخواهید کرد. این روش درمانی معمولاً فقط چند دقیقه طول می کشد.
در طول این روش، طول موج های مختلف و خروجی های نور سطح پایین مستقیماً به یک منطقه هدف اعمال می شوند. سپس بافت بدن نور را جذب می کند. نور قرمز و نزدیک به مادون قرمز باعث واکنش می شود و سلولهای آسیب دیده با یک واکنش فیزیولوژیکی پاسخ می دهند که باعث بازسازی می شود.
یکی از راهکارهای درمانی اگزمای دست، لیزر سرد است. شما با مراجعه به کلینیک دکتر پرستو خسروانی می توانید از این خدمت نوین بهره مند شوید. لطفاً جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 32263360 - 038 تماس حاصل فرمایید. و یا در واتساپ به شماره 09932451947 پیام دهید.
نکاتی مهم جهت پیشگیری که در زندگی روزمره باید رعایت کنید:
- استفاده از آب ولرم یا سرد و شوینده ملایم جهت شستشو
- حتماً بعد از شستن دست ها آنها را خشک کنید؛ به خصوص لای انگشتان دست
- استفاده مکرر و مرتب از مرطوب کننده ها (حدود 15 بار در روز)
- مرطوب کننده بلافاصله بعد از شستن باید استفاده شود. به خصوص بعد از استحمام که هنوز بدن و دست ها نم دار هستند، مرطوب کننده باید استفاده شود تا رطوبت حفظ شود.
- استفاده مکرر از صابون ها و مواد شوینده به خصوص جهت شستن لباس ها اصلاً توصیه نمی شود.
- تا آنجا که امکان دارد از دست زدن به آب گرم خودداری کنید و استفاده از آب محدود شود.
- قبل از کار کردن با آب، حتماً انگشترهای دست خارج شوند.
- از تماس مستقیم با شوینده ها و همچنین صیفی جاتی مانند گوجه فرنگی و میوه های سوزاننده جلوگیری شود.
در صورت ابتلا به این بیماری به نکات زیر توجه کنید:
- از تماس پوست با عوامل محرک خودداری شود.
- در صورت کار با مواد شوینده، از زیر دستکش نخی و از رو دستکش پلاستیکی بپوشید (گاهی خود دستکش پلاستیکی می تواند باعث ایجاد حساسیت شود)
- برای کارهای آشپزخانه از دستکش های یکبار مصرف نایلونی استفاده کنید. در صورتی که میخواهید به پیاز، سیب زمینی، گوجه فرنگی و سبزی دست بزنید، حتما از دستکش یکبار مصرف نایلونی استفاده کنید. در موارد اگزمای شدید درصورت استفاده از شامپو نیز باید از دستکش استفاده کنید.
- دستکشها باید همواره سالم، خشک وتمیز باشند. درصورت سوراخ شدن دستکش باید لنگه سوارخ شده تعویض شود و در صورت وارد شدن مواد شوینده به داخل دستکش، باید بلافاصله دستکش را درآورید با آب بشویید وخشک کنید.
- روزانه چند بار دستها را با وازلین چرب کنید.
- پس از هر بار شستشوی دستها در حالیکه دستها نمناک هستند آنها را با وازلین و یا کرم مرطوب کننده چرب کنید.
- به هنگام شستشو انگشتر و حلقه را در آورده و به طور منظم آنها را پاک کنید تا از تجمع مواد شیمیایی در زیر آن جلوگیری شود.
- استفاده طولانی مدت از کرمها و پمادهای کورتون مانند بتامتازن، کلوبتازل، فلوئوسینولون و تریامسینولون موجب ایجاد عوارضی مانند نازک شدن پوست دست می شود. عوارض مصرف غیر اصولی این داروها بیش از فواید آنها می باشد.
- توجه داشته باشید که بعداز بهبودی نیز باید دستورهای فوق را رعایت کنید.
مراحل درمان اگزما
برای درمان اگزما باید یکسری مراحل سپری شود. نمی توان از همان ابتدای مشاهده علائم شروع به مصرف قرص کرد و یا کورتون تزریق کرد. برای درمان اگزما به ترتیب مراحل زیر عمل کنید:
- شناسایی عامل محرک
- دوری از عامل محرک اگزما
- مرطوب نگه داشتن پوست
- استفاده از کرم های موضعی موثر در درمان اگزما
- عدم استفاده از لباس های غیر پنبه ای
- استفاده از قرص های خوراکی درمان اگزما در صورت تداوم و تشدید
- مراجعه به پزشک در صورتی که بیش از 24 ساعت علائم بهبود نیابند و یا در صورتی که علائم تشدید پیدا کنند
- مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک
ممکن است، تمام اصول را رعایت کنید اما اگزما شما بهبود نیابد. باید بدانید این بیماری، گاهی غیرقابل پیش بینی است و هنوز پزشکان همه چیز را دربارهی آن نمی دانند. ممکن است به رغم تمام مراقبت هایی که انجام می دهید، اگزما به طور ناگهانی شدت یابد. این مسئله خیلی شایع است.
آدرس مطب : شهرکرد ، خیابان فردوسی ، حدفاصل چهارراه مولوی و چهارراه فردوسی ، مجتمع پالادیوم ، طبقه دوم
تلفن : 32263360 - 038
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
اگزمای دور چشم
تاریخ انتشار : 1402-04-10تاریخ بروز رسانی : 1402-09-12
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .