با ترک های پوستی خداحافظی کنید!
ترک های پوستی یا استرچ مارک (که به آن استریا نیز گفته می شود) یک بیماری شایع پوستی است که اغلب به صورت نوارهایی با رنگ و بافت غیرطبیعی ظاهر می شود. ترکهای پوستی واکنش طبیعی پوست به انبساط سریع توده بدن است که معمولاً با چاقی یا بارداری بوجود می آید. تخمین زده می شود که تقریبا 90 درصد از تمام زنان باردار در طول بارداری خود دچار ترک های پوستی می شوند. ترکهای پوستی نیز ژنتیکی هستند: اگر خانواده شما سابقه ترکهای پوستی دارند، احتمالاً مستعد ابتلا هستید.
این تغییرات ناگهانی که باعث ایجاد استرچ مارک یا استریا می شوند، به علت پارگی کلاژن و الاستین بوجود می آید. با بهبود تغییرات ناگهانی پوست، علائم کششی به شکل ترک های پوستی ممکن است ظاهر شوند.
چه چیزی باعث ایجاد ترک های پوستی می شود؟
ترکهای پوستی زمانی ایجاد میشوند که درم (لایه دوم پوست) در مدت زمان طولانی کشیده شده و منجر به التهاب و متعاقب آن تجزیه رشتههای کلاژن شود. به دلیل این فرآیند التهابی، رگهای خونی در این ناحیه منبسط میشوند و در اوایل ایجاد ترک های پوستی، رنگ معمولی بنفش یا قرمز ایجاد میکنند. پس از یک دوره چند ماهه، روند التهابی مخرب فروکش می کند و ترک های پوستی سفید ظاهر می شوند.
آیا ترک های پوستی ممکن است به طور کامل از بین بروند؟
خطوط قرمز روشن (در عرض چند هفته پس از ایجاد) ممکن است کاملاً برگشت پذیر باشند. بعد از گذشت چندین ماه از ایجاد ترک های پوستی، رنگ آنها به سفید یا نقره ای تبدیل می شود. در واقع این تفاوت رنگ آنهاست که معین می کند که کدام ترک ها قدیمی تر هستند.
ترک های پوستی را می توان بهبود بخشید، اما احتمالا هرگز به طور کامل از بین نخواهند رفت. هر محصول یا درمانی که نوید خلاص شدن کامل از ترک های پوستی را به شما می دهد باید با شک و تردید به آن نگاه کرد. با این حال، درمان هایی وجود دارد که به طور موثر شکل ظاهری ترک های پوستی را به حداقل می رساند، به ویژه رنگ و بافت آنها را هدف قرار می دهد.
دلایل ایجاد ترک های پوستی
- تغییر وزن ناگهانی
- چاقی و لاغری
- بارداری
- دوران بلوغ
- تغییرات هورمونی
- تمرین با وزنه
- مصرف برخی داروها ازجمله داروهای کورتونی و عضله ساز
- ژنتیک
برای درمان ترک های پوستی ، به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید. شما با مراجعه به کلینیک دکتر پرستو خسروانی می توانید از خدمات درمانی ترک های پوستی بهره مند شوید. این درمان ها شامل: لیزردرمانی، پلاسمای گرم، کربوکسی تراپی و مزوتراپی می باشند. لطفاً جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 32263360-038 تماس حاصل فرمایید.
- چرا درمان ترک های پوستی مشکل است؟
- آیا کرم و لوسیون ها برای درمان ترک های پوستی کارساز هستند؟
پوست ما 3 لایه مختلف سطحی، میانی و عمقی دارد. ترک های پوستی زمانی اتفاق می افتند که پوست ما در لایه وسطی (درم) شروع به کش آمدن و ترک خوردن می کند. در واقع پوست در لایه دوم پاره می شود.
با توجه به اینکه محل شکل گیری ترک ها در لایه دوم پوست می باشد، کرم ها و لوسیون ها قابلیت نفوذ به لایه دوم پوست را ندارند. در واقع شما با مالیدن کرم و روغن، تنها به بهبود لایه بیرونی پوستتان می پردازید! و می توان گفت که این محصولات اثرات جزئی در بهبود ترک های پوستی دارند و بیشتر اثرات پیشگیرانه خواهند داشت.
بنابراین شما برای درمان ترک پوستی به راه هایی نیاز دارید که قابلیت نفوذ به عمق پوست و لایه های درونی تر را داشته باشند.
برای درمان ترک های پوستی به متخصص پوست مراجعه کنید
اگر برای درمان ترک های پوستی به آنلاین شاپ ها و یا فروشگاه ها سر زده باشید، متوجه شده اید که کرم ها و لوسیون هایی که برای درمان این ترک ها وجود دارد، چقدر گران هستند! و همانطور که در بالا توضیح داده شد، اثرگذاری زیادی هم نسبت به زمان و هزینه ای که صرف می کنید، ندارند.
مراجعه به یک متخصص پوست برای درمان ترک های پوستی می تواند بسیار موثر باشد. متخصصان پوست همچنین می توانند در مورد هر محصول یا روش جدیدی که ممکن است کمک کننده باشد به شما مشاوره دهند.
درمان ترک های پوستی
در واقع شما برای درمان ترک های پوستی به راه هایی نیاز دارید که قابلیت نفوذ به عمق پوست و لایه های درونی تر را داشته باشند.
بهبود استریا به تعداد ترک ها، عمق آنها و میزان شل یا سفت بودن پوست شما بستگی دارد. طبیعی است هر چقدر تعداد ترک های شما بیشتر باشد و پوست تان هم شل تر باشد؛ روش بهبود تخصصی تر و به مدت زمان بیشتری برای درمان نیاز خواهید داشت.
برخی از درمان های استریا که در مطب پزشک متخصص پوست انجام می شود، عبارتند از:
- لیزر درمانی
- پلاسمای گرم
- کربوکسی تراپی
- مزوتراپی پوست
آدرس مطب : شهرکرد ، خیابان فردوسی ، حدفاصل چهارراه مولوی و چهارراه فردوسی ، مجتمع پالادیوم ، طبقه دوم
تلفن : 32263360 - 038
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
درمان استریا یا ترک های پوستی در دوران بارداری
تاریخ انتشار : 1399-03-24تاریخ بروز رسانی : 1402-09-14
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .