پینه پا چیست؟ تفاوت میخچه و پینه
پینه یا کالوزیتی یک برجستگی بسیار کوچک زیر پوست پا یا لای انگشتان پا است. این ضایعه کوچک، بیماری پوستی خاصی به نظر نمیرسد، اما هنگام راه رفتن گاهی چنان دردناک میشود که امانتان را میبرد.
«پینه» در اثر فشار مکرر روی یک نقطه از پوست پا ایجاد می شود و سبب رشد لایه های پوستی و بروز برآمدگی سخت و برجسته روی پوست میگردد. درواقع بدن ما با این کار از پوست در برابر محرک ها و آسیب های جدی محافظت میکند. پینه پا معمولاً روی پاشنه، انگشتان پا و پوست اطراف آن دیده می شود. معمولاً پوشیدن کفش های تنگ و راه رفتن با پایه برهنه مهم ترین علت به وجود آمدن آن محسوب می شود.
پینه پا یا کالوزیتی یک بیماری نیست و معمولاً در مراحل ابتدایی درد و ناراحتی خاصی برای فرد ایجاد نمیکند، اما به هر حال راهکارهای مؤثری برای درمان این مشکل وجود دارد. شما با مراجعه به کلینیک دکتر پرستو خسروانی می توانید از خدمات درمانی پینه پا بهره مند شوید. لطفاً جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 32263360-038 تماس حاصل فرمایید.
علائم پینه پا چیست؟
- زبر و ضخیم شدن ناحیه ای از پوست
- خشکی، پوسته پوسته شدن یا مومی شدن پوست
- حساسیت یا درد زیر پوست
دلایل ایجاد پینه پا
فشار و اصطکاک ناشی از انجام فعالیت های مکرر می تواند باعث ایجاد و رشد پینه شود. بعضی از عوامل ایجاد فشار و اصطکاک شامل موارد زیر است:
1- پوشیدن کفش های نامناسب
پوشیدن کفش های تنگ یا کفش پاشنه بلند برخی از نواحی پا را تحت فشار قرار می دهد. وقتی کفش گشاد باشد پا به طور مرتب سر می خورد و به کفش ساییده می شود. همچنین ممکن است پا به درز یا دوخت داخل کفش ساییده شود.
2- نپوشیدن جوراب
پوشیدن کفش بدون جوراب می تواند باعث اصطکاک پا شود، پوشیدن جوراب تنگ نیز می تواند مشکل ایجاد کند.
3- نواختن ساز یا استفاده از ابزار دستی
پینه روی دست ها ممکن است در اثر فشار مکرر فعالیت هایی مانند نواختن ساز و استفاده از ابزار دستی یا حتی استفاده از خودکار ایجاد شود.
4- وراثت
نوعی پینه که در کف پا و کف دست (کراتوز پوکتاتا) تشکیل می شود و ناشی از تحمل وزن نمی باشد، ممکن است ناشی از ژنتیک باشد.
عواملی که می تواند ایجاد پینه پا را تشدید کند:
- انحراف شست پا: انحراف شست پا عارضه ای غیر طبیعی است و برآمدگی استخوانی است که از مفصل پایین انگشت پا بیرون می زند.
- چکشی شدن استخوان انگشت پا: چکشی شدن استخوان انگشت پا، ناهنجاری انگشت پا و ایجاد خمیدگی در آن است که شکلی شبیه پنجه به خود می گیرد.
- عارضه های ناهنجاری در پا: عارضه جدی مانند خار استخوانی می تواند باعث مالش مداوم آن ناحیه با کفش شود.
میخچه و پینه یکسان نیستند
- میخچه: میخچه از پینه کوچکتر و عمیق تر است و دارای مرکزی سخت است که با پوستی برآمده در اطراف احاطه شده است. میخچه در نقاطی از پا که وزن را تحمل نمی کند مانند روی پا و کنار انگشتان پا و حتی بین انگشتان پا ایجاد می شود. همچنین می تواند در نواحی که وزن را تحمل می کند ایجاد شود و در صورت فشار میخچه، احساس درد خواهید کرد.
- پینه: پینه پا به ندرت دردناک است. پینه معمولاً روی نقاط فشاری مانند پاشنهها، گویهای پا، کف دست و زانو ایجاد میشود. پینه در اندازه و شکل های متفاوتی ظاهر می شود و اغلب از میخچه بزرگتر است.
پیشگیری از ایجاد پینه در پا
- کفش هایی بپوشید که فضای کافی به انگشتان پای شما بدهد. اگر نمی توانید انگشتان پایتان را تکان دهید، کفش هایتان خیلی تنگ هستند.
- از پوشش های محافظ استفاده کنید. از پد های نمدی، پدهای میخچه غیر دارویی یا بانداژ روی قسمت هایی که پا در کفش ساییده می شود استفاده کنید.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد ؟
اگر پینه بسیار دردناک یا متورم شد، حتماً به پزشک مراجعه کنید. اگر دیابت دارید یا جریان خون ضعیفی دارید، قبل از خوددرمانی به پزشک متخصص مراجعه کنید زیرا هر آسیب جزئی به پای شما می تواند منجر به زخم باز عفونی شود.
درمان پینه پا
با اجتناب از فعالیت های مکرری که باعث ایجاد پینه در پا می شود، می توان آن را درمان کرد. همانطور که در بالا اشاره شد این مشکل را می توان با پوشیدن کفش مناسب و استفاده از پدهای محافظتی حل کرد. ولی اگر پینه پا دائمی یا دردناک شد، نیاز به درمان های پزشکی خواهد داشت.
در صورتی که پینه ی پای شما دائمی یا دردناک است، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید. شما با مراجعه به کلینیک دکتر پرستو خسروانی می توانید از خدمات درمانی پینه پا پا بهره مند شوید. لطفاً جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 32263360-038 تماس حاصل فرمایید.
1- از بین بردن پوست اضافی
پزشک می تواند پوست ضخیم شده را از بین ببرد یا آن را با یک چاقوی جراحی کوچک بردارد. خودتان این کار را امتحان نکنید زیرا می تواند منجر به عفونت شود.
2- دارو درمانی
پزشک ممکن است برای درمان پینه، دارو تجویز کند. همچنین ممکن است پزشک توصیه کند تا از سنگ پا برای رفع پوست های مرده استفاده کنید.
3- کفش مخصوص
اگر فردی به ناهنجاری های پا مبتلا باشد، پزشک ممکن است استفاده از کفش های مخصوص ناهنجاری های پا برای جلوگیری از عود پینه را توصیه کند.
4- جراحی
در موارد نادر پزشک ممکن است جراحی را برای اصلاح تراز استخوانی که باعث اصطکاک می شود توصیه کند.
درمان های خانگی پینه پا
اگر مبتلا به بیماری خاصی مانند دیابت نیستید، می توانید این درمان های خانگی برای رفع پینه را امتحان کنید:
1- استفاده از پد های درمانی
می توانید در نواحی که پینه دارید از پدهای درمانی استفاده کنید.
2- خیساندن پاها
برای نرم کردن پینه، پاهای خود را در آب گرم و صابون خیس کنید. با این کار پوست ضخیم شده آسان تر برداشته می شود.
3- نازک کردن پوست ضخیم شده
در طول حمام کردن از سنگ پا یا سوهان ناخن برای برداشتن پوست ضخیم شده، استفاده کنید. از وسایل تیز برای این کار استفاده نکنید. همچنین در صورت ابتلا به دیابت از سنگ پا استفاده نکنید.
4- مرطوب کردن پوست
برای داشتن پوستی نرم از مرطوب کننده برای پاها خود استفاده کنید.
5- کفش و جوراب راحت بپوشید
برای رفع پینه از جوراب و کفش های سایز مناسب استفاده کنید.
برای درمان ترک های پوستی ، به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید. شما با مراجعه به کلینیک دکتر پرستو خسروانی می توانید از خدمات درمانی ترک های پوستی بهره مند شوید. این درمان ها شامل: لیزردرمانی، پلاسمای گرم، کربوکسی تراپی و مزوتراپی می باشند. لطفاً جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 32263360-038 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : شهرکرد ، خیابان فردوسی ، حدفاصل چهارراه مولوی و چهارراه فردوسی ، مجتمع پالادیوم ، طبقه دوم
تلفن : 32263360 - 038
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
درمان آلرژی چگونه است؟
تاریخ انتشار : 1398-07-03تاریخ بروز رسانی : 1402-09-14 -
کبودی بعد از تزریق یک واقعیت است
تاریخ انتشار : 1402-01-29تاریخ بروز رسانی : 1402-09-12
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .