سلولیت چیست، چه علتی دارد و چگونه درمان میشود؟
سلولیت گر چه یک عارضه ی بالینی جدی محسوب نمیشود اما میتواند ظاهر نامطلوبی را ایجاد کند. درواقع سلولیت تهدیدی برای سلامت انسان نیست و از این رو نیازی به درمان ندارد. اما ممکن است افراد به علت ظاهر ناهمگون پوست خود در پی راه حالی برای جلوگیری از سلولیت یا برگرداندن پوست به حالت قبلی خود باشند. همین ظاهر نامطلوب زمینه ارائه درمانهای متفاوت را فراهم میکند.
برای درمان سلولیت روش های کلینیکال ویژه ای درکلینیک دکتر پرستو خسروانی ارائه می شود. لطفاً جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 09162029045 تماس حاصل فرمایید.
سلولیت یک بیماری پوستی بسیار شایع و بی ضرر است که باعث ایجاد برجستگی و گودی بر روی ران ها، باسن و شکم می شود. این عارضه در زنان رایج تر است و به نظر میآید که هورمون زنانه ی استروژن باعث میشود بیشتر چربی موجود در بدن زنان در اندام تحتانی (رانها و باسن: جایی که «سلولیت» بیشترین بروز خود را دارد)، جمع شوند. اگر چه تئوریهایی مطرح میباشد که تأکید دارند عواملی از قبیل قابلیت ارتجاعی ضعیف پوست و ورزش نکردن در ایجاد سلولیت تأثیرداشته باشند ولی این موضوع به اثبات نرسیده است.
سلولیت چیست؟
در بدن انسان رشتههایی وجود دارند که وظیفه آنها همبندسازی پوست و اتصال پوست به عضلات زیرین آن است. از طرفی بین بافت پوست و عضلات زیرین آن، تودههای چربی وجود دارد. زمانی که این تودههای چربی بزرگ میشوند، پوست را به سمت بالا میکشانند اما رشتههای همبندسازی پوست سرجای خود میمانند. همین امر سبب بروز ناهماهنگی بر روی سطح پوست و ایجاد برآمدگی یا فرورفتگی میشود. این پدیده را سلولیت مینامند.
علت به وجود آمدن سلولیت چیست؟
با توجه به توضیحی که پیشتر درباره ماهیت و چیستی سلولیت ارائه شد، اکنون میدانیم آنچه این ناهمگونی بر روی پوست را ایجاد میکند، کششی است که بزرگ شدن تودههای چربی در بافت پوست ایجاد میکنند.
اما علت بزرگ شدن این تودههای چربی چیست؟ شاید با شنیدن اسم تودههای چربی در این اندیشه باشید که چاقی یا مصرف بیرویه غذاهای چرب میتواند علت بروز چنین مشکلی باشد، اگرچه این موضوع توسط علم پزشکی رد نشدهاست و با توجه به رابطه مستقیم تودههای چربی با نوع تغذیه انسان منطقی به نظر میرسد، اما سلولیت عوامل و علل موثرتر و جدیتری دارد.
درواقع چاقی یا اضافهوزن در به وجود آمدن سلولیت موثر هستند؛ اما در میان فهرستی از عوامل، ژنتیک و مشکلات هورمونی جایگاه ویژهایتری را به خود اختصاص دادهاست. از این رو افرادی که دارای تناسب اندام هستند نیز ممکن است به پدیده سلولیت مبتلا شوند.
لازم به ذکر است که سلولیت در زنان بیشتر از مردان به چشم میخورد که دلیل آن نیز وجود تودههای چربی بیشتر و فعالتر در نواحی رانها، پاها، باسن و اطراف سینه است. کمتحرکی وعدم داشتن فعالیت کافی در دوران بارداری نیز میتواند سبب بروز سلولیت در فرد شود.
درمان های خانگی سلولیت
- ورزش منظم و فعالیت کافی
- کاهش مصرف فست فود و غذاهای چرب
- افزایش مصرف سبزیجات و میوه به خصوص به صورت خام
- داشتن خواب کافی
- مصرف کافی آب
- ترک سیگار و سایر دخانیات
- عدم مصرف الکل
- پرهیز از نشستن طولانی
- دریافت ماساژهای پوستی مرتب
درمان های کلینیکال سلولیت
- لیپوساکشن
- کربوکسی تراپی
- کویتیشن
- رادیو فرکانسی یا RF
- مزوتراپی
- لیزر اندولیفت
آیا با مشکل سفید شدن ژنتیکی موها مواجه هستید؟. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه روی لینک کلیک کنید.
آدرس مطب : شهرکرد ، خیابان فردوسی ، حدفاصل چهارراه مولوی و چهارراه فردوسی ، مجتمع پالادیوم ، طبقه دوم
تلفن : 32263360 - 038
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .